انواع نمای کرتین وال

ویژگی‌های منحصر به فرد انواع نمای کرتین وال دلیلی است که در ساختمان‌های مرتفع گزینه اول و در غالب طراحی‌های ساختمان از مدرن تا کلاسیک، از تجاری تا اداری و مسکونی گزینه‌ای مناسب برای انتخاب نما توسط طراح باشد.

این گستردگی و تنوع بازار مصرف، دلیل تولید مقاطع و نماهای مختلف از نظر قابلیت‌های فنی، کاربرد و فرم ظاهری متفاوت است. در شرکت نما تجارت آوش نماهای مختلفی از انواع نمای کرتین وال طراحی و تولید شده که در ساختمان‌های مختلف با ظاهر متفاوت اجرا می‌گردد. در ادامه به شرح مختصری درباره انواع مختلف آن می‌پردازیم.

جهت خرید و استعلام قیمت نمای کرتین وال می‌توانید با شماره‌های
09127957099 و 09125595841 تماس بگیرید.

انواع نمای کرتین وال چیست؟

به طور کلی انواع نمای کرتین وال را به دو صورت می‌شود، دسته‌بندی کرد:

  1. چگونگی ساخت و نصب
  2. تفاوت در مقاطع پروفیل‌ها و نمای ظاهری

انواع نمای کرتین وال از لحاظ چگونگی ساخت و نصب

نمای کرتین وال معمولاً برای ساختمان‌های مرتفع و در متراژهای زیاد انجام می‌شود که طبعاً زمان و هزینه برای تولید و نصب آن نسبت به حجم پروژه برآورد می‌شود.
انواع نمای کرتین وال به نسبت قابلیت‌های کارگاهی و امکانات و محدودیت‌های موجود مانند محدودیت زمان انجام پروژه یا به لحاظ مکانی، محدودیت در تامین فضای کارگاهی جهت پیش تولید قاب‌ها در محل پروژه، نوع ساخت نما توسط تیم مهندسی انتخاب می‌شود.
عموماً انواع نمای کرتین وال از نظر ساخت در دو نوع، اجرای نمای کرتین وال استیک و یونیتایز مرسوم است که در ادامه به شرح آن می‌‌پردازیم.

انواع نمای کرتین وال از لحاظ چگونگی ساخت و نصب

  1. نمای کرتین وال مدل استیک

    در مدل استیک تمامی مراحل پیش ساخت قاب‌های کرتین وال در محل پروژه انجام می‌گردد. بدین‌گونه که پروفیل‌های آلومینوم در محل پروژه برش‌کاری و مونتاژ می‌گردد.
    در پروژه‌هایی با وسعت زیاد پروژه یا کارگاه ساختمانی این امکان وجود دارد که مواد اولیه مانند پروفیل‌‌های آلومینیوم و اکسسوری‌ها در کارگاه تامین شده در محل پروژه دپو گردد. همچنین فضای کارگاهی در محل پروژه جهت ساخت و مونتاژ اولیه قطعات قبل از نصب قابل تامین باشد. این نما از انواع نمای کرتین وال معمولا به دلیل هزینه کمتر و همچنین زمان ساخت کوتاه‌تر انتخاب می‌شود.

  2. نمای کرتین وال مدل یونیتایز

    در مدل یونیتایز کرتین وال بصورت قاب‌های کامل آلومینیوم به همراه شیشه نصب شده در محل کارخانه تولید و ارسال می‌شود که بر روی نما در کنار هم بصورت موزاییکی هر یونیت با جزییات اتصال معینی نصب می‌شود.
    در این نما از انواع نمای کرتین وال سرعت نصب یونیت‌ها چشم‌گیر است، البته باید زمان انتظار پیش تولید قاب‌ها در محل کارخانه را نیز در نظر گرفت.

  3. نمای کرتین وال مدل سمی یونیتایز

    در بعضی از انواع نمای کرتین با اینکه بصورت تولید در محل (استیک) انجام می‌شود، ولی لازم است که بخشی از قطعات آن در کارخانه تولید شود. برخی به این مدل نما، سمی یونیتایز یا مشابه یونیتایز می‌گویند.

انواع نمای کرتین وال از لحاظ تنوع مقاطع پروفیل و ساختار و شکل ظاهری

جدای از اینکه انتخاب می‌کنید که نمای کرتین وال مورد نظر شما به روش استیک یا یونیتایز اجرا شود. از نظر فرم ظاهری، کاربرد و قابلیت‌های مختلف در تنوع مقاطع شرکت نما تجارت آوش مقاطع مختلف و متنوعی ارایه کرده است که انتخاب‌های مختلفی و قدرت مانور بیشتری را به طراحان می‌دهند تا متناسب با معماری ساختمان مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنند.
در ادامه به شرح مختصری از انواع نمای کرتین وال از لحاظ تنوع مقاطع و فرم ظاهری می‌پردازیم.
 انواع نمای کرتین وال از لحاظ تنوع مقاطع پروفیل

  1. فیس کپ

    یکی از محبوب‌ترین و رایج‌ترین انواع نمای کرتین وال فیس کپ می‌باشد. دلیل این محبوبیت را می‌توان در مناسب بودن قیمت نمای کرتین وال و اجرای آسان آن دید. از طرفی به دلیل دیدن ضخامت فریم‌ها در طرف نما، استفاده از آن در نماهای کم متراژ و کوچک بهتر به چشم می‌آید و تناسب دارد.
    در نمای فیس کپ از انواع نمای کرتین وال نصب شیشه‌ها از بیرون صورت می‌گیرد. جام‌های شیشه در محل تعبیه شده درون قاب آلومنییومی قرار می‌گیرد و توسط نگهدارنده پیچ شده بر روی آن تثبیت می‌گردد. برای زیبایی و پوشیده شدن پیش‌های اتصال نیز بر روی پروفیل‌های عمودی و افقی کپ (کاور) قرار می‌گیرد. نمای تکمیلی را از بیرون بصورت قاب‌های شیشه با فریم جدا کننده با عرض پنج سانتی متر می‌توان دید.

    نمای فیس کپ

  2. فریم لس

    همان‌گونه که از اسم این نوع نما از انواع نمای کرتین وال مشهود است. در قسمت نمای بیرونی هیچ گونه فریم پیرامونی برای قاب‌های شیشه نمی‌توان دید. تمامی پروفیل‌ها در پشت نما قرار می‌گیرد و شیشه‌ها را با فاصله کمی از هم بدون پروفیل یا کپ در نما می‌توان دید.
    در نمای نوع نمای فریم لس از انواع نمای کرتین وال قطعات شیشه بصورت پیش ساخته درون قاب‌های آلومینیوم قرار می‌گیرد. به گونه‌ای که تقریبا تمامی ضخامت فریم در پشت شیشه قرار گرفته و از طرف بیرون هیچ‌گونه فریم پیرامونی برای شیشه را نمی توان دید. در یک نمای گسترده سطح شیشه‌ها را بصورت یکپارچه می‌توان دید که این امر از خصوصیات این نما و امتیاز آن نسبت به نمای فیس کپ محسوب می‌شود. البته اگر زمان استفاده جهت مراحل پیش ساخت و هزینه بالاتر آن نسبت به فیس کپ را در نظر نگیریم.
    همان‌گونه که گفتیم بارزترین ویژگی این نما در مقایسه با انواع نمای کرتین وال این است که شیشه‌ها را تقریبا بدون قاب پیرامونی در نما می توان دید. این امر به شیوه‌های متنوعی صورت می‌گیرد که در ادامه به شرح چند مورد از آن می‌پردازیم.

    نمای کرتین وال فریم لس

     

    1. کاست فریم

      در نمای کاست فریم از انواع نمای کرتین وال به غیر از پروفیل‌های عمودی و افقی که در نما نصب است. قاب‌هایی مطابق با ابعاد شیشه‌ها را می‌سازند و شیشه‌ها بر روی قاب‌ها به وسیله چسب استراکچرال تثبیت می‌گردد. به گونه‌ای که ضخامت قاب در پشت شیشه قرار می‌گیرد و هنگام نصب قاب‌ها به پروفیل‌های نما متصل می‌گردد. به این ترتیب در نمای بیرونی می‌توان شیشه‌ها را بدون قاب پیرامونی ذید.نمای کرتین وال کاست فریم

    2. یوچنل

      مقرون به صرفه‌ترین انواع نمای کرتین وال در نمای فریم لس از نگاه هزینه پروفیل، نمای یوچنل می‌باشد. در این نما برای شیشه‌ها در مرحله دوجداره سازی از اسپیسرهای خاصی استفاده می‌شود که قابلیت اتصال بست درون خود را دارد. به همین دلیل بدون نیاز به قاب پیرامونی شیشه‌ها با استفاده از قطعه‌های مخصوصی که درون شیار بیرونی اسپیسر قرار می‌گیرد، مستقیماً بر روی پروفیل‌های عموی و افقی نصب می‌شوند.

      نمای یوچنل

  3. نیم لامل

    در نمای نیم لامل از انواع نمای کرتین وال در بعضی از پروژه‌ها به لحاظ طراحی و معماری لازم است که کسی نتواند خطوط افقی یا عمودی بین شیشه‌ها را ببینید. به این منظور نگهدارنده و کپ را در یک جهت عمودی یا افقی حذف می‌کنند. تا در نمای کامل بتوان شیشه‌ها از یک جهت افقی یا عمودی در راستای هم بدون فاصله انداز میانی کپ و فقط در یک جهت دید.

    نمای کرتین وال نیم لامل

  4. ادان

    نمای ادان از انواع نمای کرتین وال از نظر ظاهری کاملا مشابه نمای فیس کپ می‌باشد. با این تفاوت که در این نما در پروفیل‌های عمودی و افقی از ترکیب آهن و آلومینیوم استفاده شده است. به این صورت که به جای لامل آلومینیوم فقط قسمت دماغه یا نگهدارنده شیشه از جنس آلومینیوم است که به جهت استحکام به یک قوطی فولادی متصل است.

    نمای کرتین وال ادان

سخن پایانی

در این مقاله درباره انواع نمای کرتین وال و شیوه‌های نصب آن‌ها شناخت پیدا کردیم، اکنون مروری بر عناصر فوق خواهیم داشت.

  • عناصر اصلی انواع نمای کرتین وال، لامل‌ها یا پروفیل‌های آلومینیومی و جام‌های شیشه‌‌ای و اتصالات آن است که لامل‌های عمودی (مولیون) و لامل‌های افقی (ترنسوم) را به هم متصل می‌کند و قاب نگهدارنده جام های شیشه‌ را ایجاد می‌کند.
  • در حقیقت اجزای تشکیل دهنده هر یک از نماهای فوق یکسان است، اما تنها تفاوت آن نماهای کرتین وال استیک و یونیتایز محل قرارگیری لت‌ها و نوع نصب پنل شیشه‌ای است.
  • لطفا توجه داشته باشید که نصب اجزا و مراحل اجرای نمای کرتین وال یونیتایز نیاز به دقت و محاسبات دارد. زیرا از پیش ساخته است و ممکن است به دلیل خطای میلی‌متری پانل‌ها به درستی در کنار هم قرار نگیرند.

جهت مشاوره و خرید تماس بگیرید
09127957099 09125595841

سوالات متداول درباره انواع نمای کرتین وال

به لحاظ ساختاری هیچ تفاوتی وجود ندارد، چرا که پلت فرم هر دو سیستم بر اساس لامل‌های افقی (مولیون) و لامل افقی‌(ترنسم) می‌باشد. ولی به لحاظ شکل ظاهری در نما به روش فیس کپ تقسیمات مدول‌ها عرض 5 سانتی‌متری گپ‌ها قابل رویت می‌باشد. درحالی که در روش‌های فریم لس (یوچنل یا کاست سیستم ) در نما کپی وجود ندارد و سطح شیشه کاملاً یکنواخت و یکپارچه می‌باشد.
به دلیل وزن بالاتر آلومینیوم مصرفی می‌باشد. همچنین پیش ساختگی در این نوع نما باعث می‌شود که هزینه‌ها و سربارهای تولید نیز به قیمت تمام شده این محصول اضافه گردد.
اگر منظور از زیرسازی نحوه اتصال به سازه اصلی می‌باشد. فقط براکت‌های مخصوص اتصال به پورت وکف طبقات و دربعضی موارد ایجاد کمربندی از فولاد در بستر کار مورد نیاز است. در غیر اینصورت سیستم‌های کرتن وال به دلیل اینکه مستقیم برسازه نصب می‌شوند، نیاز به هیچ بستر سازی اضافی ندارند.
به دلیل اینکه در سیستم یونیتایز اجزای نما می‌بایست در کارخانه تولید و اسمبل شود. اصولاً تمام نما پیش ساخته می‌باشد و در زمان نصب قطعات پیش ساخته مانند یک پازل در کنار هم قرار می‌گیرند. طبیعتاً می‌بایست برداشت دقیقی از نما انجام شود و ترسیم و تهیه نقشه‌های شاپ جهت پیاده‌سازی مهم‌ترین بخش از انجام این سیستم می‌باشد.
اصطلاح استپ یونیت مربوط به شیشه می‌باشد و در مواردی که نیاز به شیشه‌های دوجداره که شیشه خارجی بزرگتر از شیشه داخلی جهت پوشش سطح آلومینیوم است، استفاده می‌شود. همچنین در سیستم‌های structural silicone galzed system کاربرد دارند. در مورد نمای یو چنل هم در متن مقاله کاملاً توضیحات مربوطه داده شده است.
4.9/5 - (10 امتیاز)

8 دیدگاه. Leave new

  • سلام، تفاوت نمای کرتین وال فیس کپ و سمی فیس کپ در چیست؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      شاید منظور شما سمی یونیتایز باشد؟
      اصطلاح سمی فیس کپ در این حوضه اصولا وجود ندارد…!! شاید منظور شما سمی یونیتاز باشد؟ بعضی از شرکت‌ها به جای کاست سیستم از اصطلاح سمی یوتتایز استفاده می‌کنند، چرا که این سیستم مشابه یونیتایز دارای پیش ساخنگی می‌باشد و در مقابل اثر باد و زلزله تا حدی هر یونیت رفتار مستقلی از یونیت متناظر خود خواهد داشت.

      پاسخ
  • سلام، آیا شما کار تعمیرات انواع نمای کرتین وال را هم انجام میدین؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      خیر، این شرکت کار تعمیرات انجام نمی‌دهد. به دلیل اینکه اصولاً امکان دارد در نمای شما از قطعات و لامل‌های آلومینیومی با برندی استفاده شده باشد که این شرکت دسترسی به آن نداشته باشد.

      پاسخ
  • سلام، انواع نما کرتین وال چه میزان باری را تحمل می‌کنند؟

    پاسخ
    • سلام
      ضرایب محاسبه میزان بار وارده براساس میزان فشار بار باد و زلزله محاسبه می‌شود و این دو باهم جمع نمی‌شوند و اصولاً بار باد بر زلزله قالب می‌شود. فشار بار باد به سرعت باد درمحل قرارگیری بنا و ابعاد مدول‌های نما ارتفاع بنا و… بستگی دارد.

      پاسخ
  • عرض سلام و خسته نباشید
    متریال انواع نمای کرتین وال چیست؟

    پاسخ
    • سلام
      زنده باشید
      اجزای نمای کرتن وال از آلومینیوم، لاستیک‌های درزبندی و شیشه تشکیل می‌شود.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed