نمای استرچ متال یا اکسپندد متال مانند پوستهی دوم نما به کار می رود و از ترکیب پانلهایی از جنس استیل، برنج، آهن، آلومینیوم و مس ایجاد میگردد.
این پانلها از استحکام خوبی برخور هستند و در رنگ و ضخامتهای مختلف تولید میشود و در طول پروسه تولید، برش داده میشوند و تحت کشش قرار میگیرند.
این نما، نمایی میباشد که فقط میتواند نمای سهبعدی را به وجود آورد و از آن برای ایجاد کردن نماهای سهبعدی استفاده میشود.
جهت خرید و استعلام قیمت نمای استرچ متال میتوانید با شمارههای
09127957099 و 09125595841 تماس بگیرید.
- استرچ متال چیست؟
- کاربردهای استرچ متال
- نحوه اجرای استرچ متال چگونه است؟
- نحوه نصب نمای استرچ متال
- برخی از مهمترین مشخصات ورق اکسپندد متال
- مزایای نمای استرچ متال چیست؟
- تفاوت پانچ متال و استرچ متال چیست؟
- نکات مهم خرید نمای استرچ متال چیست؟
- سخن پایانی
- سوالات متداول درباره استرچ متال
جهت استعلام فوری قیمت، فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم.
استرچ متال چیست؟
استرچ متال یا اکسپندد متال نمایی است که از فلزاتی مثل آلومینیوم، آهن، مس، برنج و استیل توسط ماشینآلات مخصوص با ضخامت 0/2 تا 6 میلیمتر و با طول آزاد ساخته میشود. در فرآیند ساخت این محصول، ورقهای خام فلزات داخل دستگاهی که به آن قالب و طرح استاندارد میدهند؛ وارد میشود. سپس تحت فشار قرار میگیرند و برش داده میشوند. بدین ترتیب ورقههای سبک و زیبای استرچ متال بهدست میآید که از نظر اقتصادی نیز بهصرفه است.
در ساختمانها اغلب از استرچ متال آلومینیومی و آهنی استفاده میشود که طرحهایی شکیل و منعطف ایجاد میکنند.
کاربردهای استرچ متال
استفاده عمده استرچ متال در ساختن نمای ساختمان هست. مخصوصاً در معماری مدرن زیاد استفاده میشود.
مهمترین کاربردهای استرچ متال چیست؟
-
نمای ساختمان
استفاده از استرچ متال در نمای ساختمان یا بازسازی نمای ساختمان از مهمترین کاربردهای آن است. نمای استرچ متال با امکان عبور نور و هوا در حالی که ظاهری مدرن و جذاب به بیرون میبخشد، فضای داخلی ساختمان را روشن و خنک نگه میدارد. این نماها میتوانند به صورت پانلهای بزرگ یا تایلهای کوچک طراحی شوند و به راحتی با دیگر متریالهای ساختمانی مانند شیشه یا سنگ ترکیب بشوند.
-
حفاظ و پارتیشن
اکسپندد متال جهت حفاظ و پارتیشنها به علت مقاومت بالا و زیبایی خاص، انتخابی ایدهآل میباشد. این متریال میتواند مانند حفاظ امنیتی در پنجرهها، بالکنها و دیگر فضاهای باز استفاده گردد. یا مانند پارتیشنهای داخلی برای ایجاد فضاهای جداگانه در دفاتر کار یا منازل استفاده گردد.
-
سقف کاذب
استرچ متال همچنین در ساختن سقفهای کاذب به کار می رود. سقفهای کاذب استرچ متال، با تولید سطوح مشبک و طرحهای جذاب، به فضاهای داخلی شخصیت میبخشند. این سقفهای کاذب میتوانند به شکل ماژولار طراحی شوند تا نصب و نگهداری آنها راحت باشد و همینطور دسترسی به تاسیسات بالای سقف را فراهم میکنند.
-
مبلمان شهری
بعلاوه، ورق استرچ متال در تولید مبلمان شهری همچون نیمکتها، سطلهای زباله و یا حتی المانهای نورپردازی استفاده میشود. این متریال به علت مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی و تنوع طراحی، امکان ایجاد فضاهای عمومی زیبا و کاربردی را فراهم میکند.
دیگر کاربردهای استرچ متال چیست؟
- توری استرچ متال
- آماده کردن وسایل تزئینی
- پله شبکه ای فلزی
- فضاسازی شهری
- پارتیشن
- محفظهسازی
- نرده و هندریل
- سایبان
نحوه اجرای استرچ متال چگونه است؟
با توجه به محل نصب در نما یا سقف کاذب، روشهای مختلفی برای نصب پنلها توصیه میشود:
- خام و بدون قاب
- همراه قاب با نبشی یا قوطی
اگر نیاز به نصب بدون قاب باشد، بهتر است میان پنلها فاصله کمی اندازه چند سانتیمتر قرار داده شود تا پنلها جلوه بهتری داشته باشند. چنانچه نیاز به داشتن قاب دور پنلها باشد، میتوان با نبشی و یا قوطی دور پنلها به قابی متصل شود و به شکل یک پنل واحد تبدیل شود و این پنل تولید شده به شاسی اصلی وصل شود.
نحوه نصب نمای استرچ متال
نصب استرچ متال به روشهای مختلفی انجام میشود. جهت نصب این متریال از روشهای زیر میتوانید استفاده کنید:
-
پیچ مستقیم
در این شیوه با استفاده لوازمی همچون پیچ و مهره، ورق استرچ متال را ابتدا داخل پروفیل نبشی جوش میدهند و پس از آن روی پروفیل زیرسازی به شکل مستقیم نصب میکنند.
-
اتصالات غیرنمایان
در این شیوه نصب، ورق استرچ متال را به شکل ۹۰درجه خم میکنند تا محکمتر شود. سپس به شکل مستقیم روی پروفیل زیرسازی کار گذاشته میشود. به این ترتیب اتصالاتی روی سطح نما دیده نخواهد شد.
-
نمایان
در این روش، در ابتدا باید از قطعات فلزی برای پیچ به پروفیل زیرسازی استفاده کنید. پس از آن استرچ متال را به شکل مستقیم روی پروفیلها پیچ دهید.
-
هنگ
در روش هنگ از براکتهای چکمه مانندی که در لبه اکسپندد متال نصب شدهاند، استفاده میشود. ابتدا ورق را به پروفیل جوش میدهند و پس از آن با استفاده از پیج روی پروفیل زیرسازی کار میگذارند.
در نهایت، انتخاب روش نصب مناسب برای آن بایستی با دقت به نیازهای پروژه، بودجه، زمانبندی و شرایط محیطی انجام شود. هر روش نصب مزایا و محدودیتهای خود را دارد و بایستی با دقت انتخاب شود تا بهترین نتیجه ایجاد شود.
برخی از مهمترین مشخصات ورق اکسپندد متال
-
ضخامت
عاملی بسیار مهم در دوام ورقههای استرچ متال میباشد که از یک میلیمتر آغاز میشود. نوع فلز همچنین در تعیین ضخامت آن موثر است. به عنوان نمونه، ضخامت ورقههای آلومینیومی بایستی از آهن بیشتر باشد تا به دوام آهن برسد.
-
چشمه
اگر به مراکز فروش استرچ متال سر بزنید، ورق پانچ را مشاهده خواهید کرد. به حفرههای داخل این ورقهها چشمه میگویند که در ابعادی از ۲ تا ۱۵ سانتیمتر طراحی و تولید میشوند.
-
پایه
حفرههایی که کنار یکدیگر قرار گرفتهاند دارای فاصلهای هستند که به آن پایه میگویند. این فاصله از 0.5 تا 2 سانتیمتر با توجه به نوع طراحی متغیر است.
-
رنگ پذیری
این متریال از نظر رنگ پذیری مشکلی ندارد و میتواند بعد از تولید و قبل یا بعد از نصب هر رنگی (دستی یا کورهای الکترواستاتیک) را روی آن اجرا کرد.
-
وزن
وزن ورقههای متال به عواملی همچون فلز، چشمه و یا ضخامت آن بستگی دارد. به عنوان نمونه، وزن ورقههای آهنی به ضخامت ۴ میلیمتر با وزن ورقههای آلومینیومی با همین ضخامت و با چشمههای یکسان کاملاً متفاوت است.
-
ابعاد
عرض استرچ متال به علت ورقههای موجود در بازار زیادتر از ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتیمتر نمیتواند بشود، اما طول آنها در ابعاد مطلوب میتواند باشد. لازم به یادآوری است که برای استفاده از ورقهایی با عرض کمتر باید آنها را با دستگاه، برش بزنید.
مزایای نمای استرچ متال
-
- تنوع طرح و رنگ
- خلق چشماندازهای زیبا و متنوع به علت سهبعدی بودن
- با دقت به اینکه امروزه در داخل کشور تولید میشود، قیمت مناسبی نیز دارد.
- اجرای آن بسیار سریع و آسان است.
- برعکس سنگها که مقاومت پایینتری در مقابل رطوبت و نور خورشید دارند، این نما، به علت مصال به کار رفته در آن، خیلی مقاومتر در مقابل رطوبت و گرما میباشد و نیاز به مراقبت خاصی ندارد.
- این نما موجب تهویه بهتر در ساختمان میشود.
تفاوت پانچ متال و استرچ متال چیست؟
پنلهای استرچ متال از ورقهای خام بر پایه طرحهای از پیش طراحی شده در معرض فشار و کشش ماشینآلات و ابزار ویژه و قالبهای معین قرار گرفته و یکی از فرمهای مشبک مدولار متداول (شش ضلعی، لوزی و …) را به خود میگیرند.
این بهگونهای است که در مراحل تولید پانچ، پس از تهیه نقشههای مدنظر (همچون کار با دستگاه سی ان سی)، نقشهها تبدیل به نقشههای قابل اجرا توسط دستگاه پانچ میشوند. پس از آن دستگاه پانچ با استفاده از سمبههای مورد نیاز با ضربه زدن به روی سطح ورقها، طرح مورد نظر را تولید میکند.
تفاوت ظاهری این متریالها با همدیگر در این است که پانلهای استرچ متال بعد رنده شکل دارند. در حالی که پانچ متال، سطح صاف ورقهای فلزی میباشد که با به کارگیری از لیزر cnc یا دستگاه پانچ، کمی از سطح ورق از آن خارج شده است.
نکات مهم خرید استرچ متال
- انتخاب جنس مناسب:
در زمان خرید استرچ متال بایستی جنس آن متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه و کاربری ساختمان انتخاب گردد.
- طراحی مناسب:
در طراحی این نما بایستی به معماری ساختمان و سلیقه کارفرما دقت کرد.
- نصب حرفهای:
اجرای این نما بایستی به وسیله افراد متخصص و با تجربه و یا همچنین با استفاده از ابزار مناسب انجام شود.
جهت مشاوره و خرید تماس بگیرید.
09127957099 – 09125595841
سخن پایانی
در این مقاله با نمای استرچ متال چیست، مزایا و نحوهی نصب و اجرای آن آشنا شدیم. از جمله این مزایا این است که این نما امکان تهویه هوا میان فضاها و سطوح مختلف ایجاد میکند و به علت سه بعدی بودن امکان نورپردازی در شب را ایجاد میکند و سطحی زیبا را ظاهر میکند.
این نما به عنوان پوسته دوم نما و مناسب برای سازههایی میباشد که خواهان جذب انرژی صوتی بالایی هستند. نمای استرچ متال همچنین در کنترل تابش نور مستقیم خورشید کمک میکند و سرعت نصب آن خیلی بالا و و هزینهی اجرایی آن پایین است.